(0380) 526 01 26

Site Yaşam Rehberi

Kat maliklerinin hakları ve yükümlülükleri

 

Kat malikleri, daireleri üzerinde Kat Mülkiyeti Kanunu ve yönetim planının hükümleri saklı kalmak şartıyla Medeni Kanun’un maliklere tanıdığı bütün hak ve yetkilere sahiptirler.

Kat malikleri, bağımsız bölümleri ve ortak yerleri kullanırken, iyi niyet kurallarına uymak, yasaya ve yönetim planına aykırı davranışlardan kaçınmak zorundadırlar.

 

Kat malikleri;

 

- Diğer kat maliklerini rahatsız edecek nitelikte gürültülü hareketlerde bulunamaz ve toplantılar düzenleyemez

- Balkon ve pencerelerinden halı gibi eşyalar silkeleyemez, su dökemez ve çöp atamaz.

- Toplu yapı temsilciler kurulu oybirliğiyle izin vermedikçe sinema, gazino, kahvehane, pastane, emlak bürosu, sendika veya dernek merkezi ve dershane açamazlar.

- Binanın ön, arka veya yan cephelerinde dairelerin pencere, balkon veya teraslarına dışarıdan görünen tarzda levha ve tabela asamazlar. Kat malikleri, en geç 15 gün içinde adreslerini toplu yapı yönetim kuruluna bildirmekle yükümlüdürler. 

- Kat malikleri, ortak yer ve tesislerden yararlanma hakkına sahiptirler.

- Bulundukları bloğun mimari durum ve güzelliğini korumak zorundadır.

- Site sakinlerimizin güvenlik ve huzur içinde yaşaması için uyulması gereken kurallar, 08.11.2008 tarihinde onaylanarak yürürlüğe giren Site Yönetmeliği’nde açıklanmıştır.

- Siteye girişler kontrollü olduğu için sitede ikamet eden veya taşınanların yönetim merkezine müracaat ederek araç plakalarını sisteme kaydettirmeleri ve araç giriş kartı almaları gerekir.

- Site sakinleri araçlarını, özel olarak belirlenmiş yerlere park etmekle yükümlüdür.

 

- Site içerisinde hız sınırı 30 km’dir. Araç yıkanması yasaktır. Traktör, iş makinası, kamyon gibi ortak yerlere hasar vermesi muhtemelen araçların ve ekipmanların girmesi için yönetim merkezinden veya güvenlik ofisinden izin alınmalıdır.

- Çöpler, Pazar günleri hariç, her gün 07:30-08:30 saatleri arasında, ağızları düğümlenerek kapatılmış ve sağlam poşetler içine konulmuş halde daire girişlerinin önüne bırakılmak suretiyle toplanmaktadır. Bu saatler dışında dışarıya çöp bırakılması yasaktır.

- Sitemizi görünüm ve düzeninin bozulmaması esastır. Bu amaçla dış görünümü bozacak şekilde balkonlarda dolap gibi yüksekliği balkon seviyesinin üzerine çıkan eşya bulundurulamaz. 

- Bloklarda kat maliklerinin kararı ile blok bazında ortak anten uygulaması yapılabilir. Bireysel olarak çanak anten takılması yasaktır.

- Bahçe ve balkonlarda barbekü kullanılamaz ve yakılamaz. 

- Balkonlarda güneşten korunmak amacıyla jaluzi perde, güneşlik şemsiye gibi portatif eşyalar kullanılabilir.

- Balkonların cepheleri toplu yapı temsilciler kurulu kararı ile onaylanmış tip proje çerçevesinde katlanır cam sistemleri ile kapatılabilir. 

- Site içerisinde her türlü silah kullanımı yasaktır.

- Yeşil alanlar üzerinde genel görünüm ve bütünlüğe ters düşen ve farklılaşma oluşturan bitki veya ağaç uygulaması yapılamaz.

- Dairelere satılık veya kiralık ilanları ile duyuru veya ticari amaçlı belgeler asılamaz.

- Dairelerde soba kurulması ve kullanılması yasaktır.

- Ortak alanlar ve tesislerde meydana gelen hasarların tazmini, ilgilisinden tahsil edilir.

- Site içine seyyar satıcıların ve dilencileri girmesi yasaktır. Her türlü broşür ve el ilanı gibi dokümanların dağıtılması için yönetim merkezinden izin alınması mecburidir.

- Site içerisinde yüksek sesle müzik dinlenemez ve klakson çalınamaz.

- 10 yaşın altındaki çocukların yanlarında ailesi veya izinleri olmadan site dışına çıkmasına izin verilmemektedir.

- Balkonlardan halı, kilim vb silkelenmesi yasaktır.

- Blokların ve dairelerin önlerine ayakkabılık, ayakkabı, terlik, bisiklet, ev eşyası gibi eşyalar bırakılamaz. Bloklardaki depoların ayrılması işlerinde blok kat malikleri kurulunun kararı geçerlidir.

- Kapalı alanlarda sigara içilmesi yasaktır.

- Sitede oturan kiracıların, ayrılmadan önce yönetim merkezine müracaat ederek “aidat ve diğer giderlere ait borcu yoktur” yazısı almaları gerekmektedir.

- Her türlü kiralama ve satış işlemlerinin yönetim merkezine bildirilmesi gerekir.

- Site sakinleri, yönetim kurulu tarafından talep edilen bilgileri ikamet etmeye başladıktan en geç 3 gün içinde vermekle yükümlüdürler.

- Site sakinleri, yardımcı personeli hiçbir şekilde özel amaçlar için kullanamazlar. Her türlü istek, talep ve şikayetin yönetim merkezine veya mesai saatleri dışında güvenlik birimine (0530 580 82 87) yapılması gerekir.

- Basketbol ve voleybol sahalarının bulunduğu spor tesisleri, kış aylarında hafta içi 09:00-20:00, hafta sonu ise 12:00-20:00 saatleri arasında kullanıma açıktır.

 

Siteye yeni taşındım, ne yapmam gerekir?

 

Öncelikle yepyeni, kaliteli ve huzurlu bir yaşam ortamı sunan Düzce Memursen Evleri’ne hoş geldiniz. Sitemize taşındıktan sonra yönetim merkezine gelerek bilgi formunu doldurarak teslim etmeniz gerekir. Aracınız varsa giriş kartı almalısınız. Ardından, taşındığınız evin kalan aidat borcu, su, elektrik, doğalgaz gibi borçlarının olup olmadığını kontrol etmenizde fayda vardır.

 

Disiplin işlemleri

 

Toplu yaşam kültürünün gerektirdiği şekilde asgari müşterek noktada buluşmak ve sitemizin yaşam kalitesini artırmak amaçlarıyla Düzce Memursen Evleri Toplu Yapı Temsilciler Kurulu’nun 21/02/2009 tarihli ikinci olağan toplantısında alınan karar gereğince yürürlüğe giren Düzce Memursen Evleri Disiplin Yönetmeliği’ne göre site kurallarını ve yükümlülükleri ihlal eden site sakinleri, müstecirler ve üçüncü gerçek veya tüzel kişiler hakkında disiplin işlemi uygulanmaktadır.

 

Uygulanan disiplin cezaları şunlardır:

 

· Site Yönetmeliği’nin 22, 25, 43 ve 46’ncı maddelerinin ihlali halinde UYARI,

· Site Yönetmeliği’nin 19, 31 ve 47’nci maddelerinin ihlali halinde KINAMA,

· Site Yönetmeliği’nin 6, 7, 8, 12, 13, 14, 20, 24, 26, 34,39 ve 41’nci ve Güvenlik Yönetmeliği’nin 11 ve 36’ncı maddelerinin ihlali halinde BİR BİRİM, (Değişiklik: 14/09/2009 TYTK)

· Site Yönetmeliği’nin 9, 11, 15, 27, 28, 33, 35, 38 ve 40’ncı maddelerinin ihlali hakkında İKİ BİRİM,

· Site Yönetmeliği’nin 17, 18, 21 ve 23’ncü maddelerinin ihlali halinde ÜÇ BİRİM ceza uygulanır.

 

BİRİM, bir aylık aidat miktarına denk gelen birimi ifade etmektedir. Örneğin iki birim disiplin cezası uygulanmış ise (150*2=300 TL) 300 TL ceza uygulanır.

 

Disiplin işlemlerinin tümü, Toplu Yapı Temsilciler Kurulu tarafından seçilen bağımsız bir disiplin kurulu tarafından gerçekleştirilir.

 

 

Disiplin cezası gelirleri nasıl değerlendirilir?

 

Uygulanan disiplin cezası sonucunda tahsil edilen tutarlar gelir olarak kaydedilir ve bütçe kapsamında değerlendirilir.

Adres
Karahacımusa Mahallesi
DÜZCE

(0380) 526 01 26
info@duzcememursenevleri.com